Bursa Vakum Kürtaj Fiyatları

Vakum Kürtaj Süreci

Hasta kürtaj için öncelikle muayene edilir. Gebelik rahim içerisinde görüldükten sonra kürtaja geçilir. Kürtaj işlemi için öncelikle hasta sedasyon anestezisi ile anestezi uzmanımız tarafından uyutulur. Sedasyon uyku anestezisidir. Hasta derin uykuya dalar ve ağrı acı hissetmez. Anestezi işlemi tamamlandıktan sonra kürtaja başlanır. İşlem yapılacak bölge batikon ile steril edilir. Plastik spekulüm ile rahim ağzı görülür. Rahim ağzından plastik kanül ile rahime girilir. Bu kanüller gebelik haftasına göre numaralıdır. Büyük gebelik haftasında büyük kanül kullanılır. Eğer kadının rahim ağzı darsa kanülün girebilmesi için dilate edilir. Kanül girdikten sonra dışta kalan ucuna karmen enjektörü takılır. Enjektördeki negatif basınç ile gebelik sonlandırılır. Hastayı uyandırmadan önce ultrason ile bakılır. Rahim içerisinde parça kalmadığından emin olduktan sonra işlem bitirilir ve hasta uyandırılır. Hasta dinlenme odasında 15-20 dakika dinlendikten sonra kendini iyi hissedince günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir. Kürtaj işlemi için tek kullanımlık malzemeler kullanıyoruz ve steril koşullar altında işlem yapıyoruz. Kürtaj öncesinde tıbbi öykünüzü, kronik bir hastalığınız varsa, sürekli kullandığınız ilacınız varsa ve kan sulandırıcı kullanıyorsanız bize mutlaka bildirmelisiniz. Anestezi uygulaması yapılacağı için işlemden 5 saat öncesinden mideniz boş olmalıdır. Su ve sigarada dahil herhangi bir şey yiyip içmemelisiniz. Kürtaj için aradığınızda son adet tarihiniz ile gebelik haftasını hesaplıyoruz. Son adet tarihinden bu güne kadar geçen süre hesaplanır. Bu hesapta tahmini gebelik haftasını alırız ve hastamıza ona göre fiyatlandırma yaparız. Ama unutmayalım ki yumurtlama tarihini bilemeyiz. Önce veya sonra yumurtlama olduysa gebelik haftası tahmin edilenden küçük veya büyük çıkabilir. Bu yüzden işlem için geldiğinizde net gebelik haftasını öğrenmek için ultrason ile ölçüm yapıyoruz. Eğer gebelik 10 haftayı geçmemiş ve rahim içine yerleşmiş ise işlem yapılır

Kürtaj Öncesi Süreç;

Kürtaj işlemi ağrılı bir süreç olduğu için genellikle sedasyon adı verilen bir anestezi uygulanarak işlem yapılmaktadır. Sedasyon anestezi esnasında anestezi doktorumuz konulunuzdan bir damar yolu açıp size işlem sırasında uyumanızı ve bir şey hissetmenizi engelleyecek bir ilaç enjekte edecek. Bu sebeple işlem öncesinde 5 saat boyunca hiçbir şey yiyip içmemeniz  gerekmektedir, buna su ve sigarada dahildir. Tıbbi geçmişiniz hakkında, sürekli kullandığınız ilaçlarınız ve sigara alkol gibi alışkanlıklarınız varsa bizi bildirmelisiniz.

Kürtaj Sonrası Süreç;

Kürtaj işlemi sonrasında, antibiyotik ve ağrı kesici reçete ediyoruz. Antibiyotiği düzenli bir şekilde kullanmanız gerekiyor ağrı kesici ise ağrı oldukça alınabilir. İşlemden sonra ki 3 hafta enfeksiyona sebebiyet verebileceği için cinsel ilişki yasağı vardır. Bununla beraber havuza, denize girmek, vajinayı sabun ve su ile yıkamak, vb. enfeksiyona kapı açacak durumlardan uzak durulmalıdır. İşlemden sonra regl döneminde ki gibi kanama veya lekelenme bununla beraber kasık ağrıları görülebilir. Kürtaj sonrası hastalarımızı 10-15 gün aralığında kontrole çağırıyoruz.

Aslında bizim önerimiz kürtaj işlemine gerek kalmadan en etkili yöntem ile gebelikten korunmak tır. Kısa süreli bir cerrahi işlem olsa bile kadın psikolojik olarak etkilenmektedir.

Birden fazla gebelikten korunma yöntemi vardır. İçlerinden en etkilisi ve bizim önerdiğimiz yöntem spiral ile korunmaktır. Kürtaj işlemi sonrasında rahim içerisinde parça kalmadığından emin olduktan sonra spiral takılabilir. Spiralin vücuda alışma süresince lekelenmeler ve kasık ağrıları olabilir. Bilmemiz gerekir ki hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz korumaz. Ama en etkilisi spiraldir.

Bursa Vakum Kürtaj Fiyatları