Hamilelik ve Doğum, Ebeveynliğe Açılan Kapıdır

Bu geçit, kesinlikle tüm kültürlerde, tıpkı ergenliğe ulaşmak gibi bir kişinin hayatında önemli bir geçiş olarak kabul edilir. Ergenliğe ulaştığımızda, çocukluktan yetişkinliğe geçeriz. Hamile kalıp doğum yaptığımızda kadın ve erkek olmaktan anne ve baba olmaya geçiyoruz. Bunlar çok büyük değişiklikler. Bir kadın için ergenlik bir anda olur – adet başlar. Genç erkekler için bu, o kadar net bir zaman değil.

Hamilelik ve doğum sadece kadınların fiziksel olarak deneyimlediği bir deneyimdir. “Doğumu sizden başka kimse yapmayacak” sözü doğrudur. Ancak hamilelik ve doğum, hem erkekte hem de kadında duygusal değişimleri tetikler. Birçok kültür baba olmayı onurlandırır. Pek çok baba, eşi hamileyken fiziksel ve duygusal sempatik belirtiler gösterir. Buna “Couvade semptomları” adı verildi. Daha iyi doğum için Pembe Kit Yöntemi, her yerde babalar tarafından sevildi. Pratik olanı severler, yaklaşabilirler ve yapabilirler. Erkekler kesinlikle harika doğum koçlarıdır. Unutma, hepsi bir kadının vücudundan doğdu. Hiçbir kadın bir erkeğin vücuduna girmemiştir. Ve aynı vücuda sahipler. Bir “sorunu” belirtmekten çok, sürecin bir parçası olan (farklı anlatılmadıkça) doğum “acısı” ile çalışmayı bir kez öğrendiklerinde; erkekler, ortaklarının güvenebileceği kalıcı ve kararlı beceriler getirecek.

Modern doğum bakımında, babanın doğumdaki rolü son 30 yılda önemli ölçüde değişti.

1970’lere kadar babalar doğum eyleminin ve doğumun dışında tutuldu. Bazı kültürlerde bu dışlama tarihsel olarak vardı ve hala var. Personel periyodik olarak gelip onları kontrol ederken kadınlar bir hastane koğuşunda veya odasında yalnız bırakıldı. 1970’lerden beri babalar, doğum yapan eşlerini desteklemeye teşvik ediliyor.

Bir yana, doğum tartışmalarında kimsenin tanımlamaya veya açıklama zahmetine girmediği ama bir şekilde hepimizin bilmesi beklenen birçok terim var. Kendi araştırmanızı yapın ve 20 kişiye doğal doğumun ne olduğunu, müdahalelerin ne anlama geldiğini veya doğum yapan eşini desteklemek için bir babanın ne yapması gerektiğini sorun. Bu terimleri önemli bir şeyi ifade etmek veya ima etmek için kullandığımızı keşfedeceksiniz, ancak çok az insan aynı anlayışa sahip.

Pembe Kit Yöntemi pek çok kadın ve erkek tarafından kullanıldığından, kendi tanımlarımızı bulmaya başladık. Doğum doğaldır, hamileliğin sonunda gelir. Doğum doğaldır, ağrı, ölüm, kanama, uzun doğumlar, hızlı doğumlar, gözyaşı, ağrısız deneyimler, gerginlik, gevşeme, çığlık, sessiz nefes alma ve hayal edebileceğiniz tüm kombinasyonlar da doğaldır. Doğum müdahaleleri, vajinal muayene için uzanmak, gerginseniz duş almak, birinin sizinle birlikte nefes almasını sağlamak, doğumu teşvik etmek için hint yağı almak ve ayrıca insanların tartıştığı tüm tıbbi değerlendirmeler, izleme ve prosedürler olabilir. Bir kadına destek olan babalar, arkadaşlar ve akrabalar orada olup da ne yapacaklarını bilemeyebilir, kendilerini işe yaramaz, çaresiz, başarısız hissedebilir, kadınla nasıl nefes alacağını bilemez, ona tam olarak dokunabilir, onu cesaretlendirebilir veya birinin ona ağrı kesici vermesini dileyebilir. çünkü çok bariz bir şekilde acı çekiyor.

Değişkenlik doğumdaki oyunun adıdır.

Ancak doğum, tüm kadınlar için dikkate değer ölçüde aynı deneyimdir. (Şu anda bir kadının doğum yapmak için sancı çekeceğini varsayacağız. Kişisel tercih veya gereklilik nedeniyle elektif doğum planlayan kadınlar yine de Pembe Kit Yöntemini kullanabilirler. Bunu yapmak, anne adaylarına diğer türlerde olmayan bir katılım ve yakınlık duygusu verir. doğum eğitimi.Öğrenilen becerilerin çoğu uygulanabilir.) Doğum, sıhhi tesisatta bir egzersizdir. Bir nesne kapsayıcınızdan geçecek. Senin işin nesnenin yolundan çekilmek. Başka bir deyişle, nesneyi açma ve onu dışarı çıkarma süreciyle çalışın. Doğumun açılma aşamasına diyaframı (serviks) açan bir dizi kasılma eşlik eder. Serviks açıldıktan ve nesne tüpten (pelvis) geçtiğinde, kasılmalar açıklığı (vajina) açarak nesneyi dışarı atmaya başlar.

Tarihte veya dünyanın hiçbir yerinde tek bir kadın farklı bir deneyimle doğum yapmamıştır. Ayak başparmağında başlayan ve kafatası ayrılıncaya kadar vücudunu yukarı doğru hareket ettiren bir ürpertiden sonra hiçbir bebek bir kadının kafasının tepesinden fırlamadı. Hiçbir bebek ağzını, burnunu veya kulağını çıkarmadı. Kulağa ne kadar aptalca gelse de kendimize benzerliklerimizi hatırlatmalıyız. Bunun yerine insanlar tüm değişkenliklere, çeşitliliğe ve farklılıklara odaklandılar. Common Knowledge Trust, benzerliklerimizi paylaşıyor:

– Bu nesnenin içinden daha az travma ile geçmesine izin vermek için fiziksel kabımızı hazırlayan doğum hazırlığı.
– Deneyimden hoşlanmadığımızda bile doğum sürecinde VE tüm tıbbi bakımda ve çevresinde çalışmak için kullanabileceğimiz olumlu doğum davranışları.
– Kadınların odaklanmış, açık, rahat ve doğumun zorluklarını aşmaya istekli olmalarına yardımcı olan gerçek ve etkili koçluk becerileri.

Hamile kadınlar ve baba adayları, hamileliğin son 12 haftasında doğuma hazırlanmak için belirli bir fırsat penceresine sahiptir. Hamile vücut doğum için hazırlanmaya başlıyor ve bebek de öyle. Vücudumuz ve bebeğimiz kendi yollarıyla hazırlanır ama birlikte aynı noktaya, yani doğuma gelirler. Bir kadın sancısız bir doğuma ihtiyaç duyar veya planlarsa, vücudu ve bebeği bunu bilmez. Hala doğum ve doğum için hazırlanıyorlar. Doğum neden “doğum” olarak adlandırılır? Zor bir iş. Pembe Kit Yöntemini kullanın ve işinizi kolaylaştıracak becerileri öğrenin.

Daha iyi doğum için Pembe Kit Yöntemi, 4 temel sunar. İlk ikisi, çoğunlukla gerekli vücut hazırlığı ile ilgili olan The Pink Kit: Doğum yapan vücudunuz için Temel Hazırlıklar’da sunulmaktadır. Doğuma hazırlanmak için 3B bedenimizi rahat ve iyi bir şekilde anlamalıyız. Bir babanın açıkladığı gibi “Karım ve ben The Pink Kit’i kullanana kadar, doğum yapmanın bebeği dışarı itecek güçlü kaslara sahip olmak olduğunu sanıyordum. Şimdi bunun uzay yaratmakla ilgili olduğunu anlıyorum. Uzay yaratmak 2 boyutlu değil, 3 boyutlu bir gerçeklikte yapılır.

Bu, vücudumuzun doğumla en çok ilgili kısımlarını bilmemiz gerektiği anlamına gelir. CKT sıradan insanların kolektif sesi olduğu için, doğumu sıhhi tesisat olarak açıklıyoruz: nesne, kap, tüp (pelvis), diyafram (serviks) ve açıklık (vajina). Çoğunlukla biz kap, nesne dışarı çıkmaya karar verdiğinde bebeğimizin çabaları ile kabımızı açmak için çalışabilmemiz için hazırlık yapmalıyız. Kabımızın fiziksel parçaları hazırlanmalı ve insanlar olarak bunu nasıl yapacağımızı bize yönlendiren zihinlerimiz var.

İnsanlara inanılmaz bir akıl bahşedilmiştir.

Geçmişi hatırlayabilir ve hatta daha önce olanlarla ilgili algılarımızı veya tepkilerimizi değiştirebiliriz. Tıpkı sporcuların olayı zihinsel olarak tekrar tekrar gözden geçirmesi gibi, geleceğe dair planlar yapabiliriz, kendimizi doğum sancısı çekerek ve doğum yaparken hayal edebiliriz. Kabımızı hazırlarken muhteşem Zihnimizi kullanırız. Doğum gerçekleştiğinde, nasıl alan yaratacağımıza dair becerilerimizi uygulamak için zihnimizi kullanabilir, çocuğumuzun içimizde hareket etmesi için açık ve rahat kalabiliriz. Çoğumuz için güçlü. Bebekler büyüktür.

Zihnimizi bedenimize bağladığımızda veya onları birbirine bağladığımızda, bedenimiz ve içgüdüsel tepkilerimiz üzerinde daha fazla kontrol sahibi oluruz. Örneğin, tüm profesyonel veya amatör sporcuların zihinleri ve bedenleri arasında çok yönlü bir bağlantısı vardır. Bunu pratik yaparak, pratik yaparak ve daha fazla pratik yaparak başardılar. Koşma veya zıplama yeteneği insanların doğal olarak yaptığı bir şey olsa da, bu sporcular yarışmalarına yalnızca “sezgisel olarak” veya “içgüdüsel olarak” girmezler. Onları nasıl iyi yapacaklarını öğrenirler.

Ne yazık ki, nadiren doğum yapıyoruz ve doğuma iyi doğum yönetimi becerileri kazandırmak için uygulamadan başka “bir şeye” güvenmek zorundayız. O başka “bir şey”, devam eden doğum sürecidir. Gerçekten hayatımızda böyle bir şey yok. Doğum bir kez başladıktan sonra devam eder ve becerilerimiz olup olmadığı, beğenip beğenmediğimiz, başa çıkıp çıkamadığımız veya iyi bir koçumuz olup olmadığı konusunda bizi yönlendirir. Sürecin her anında becerileri hemen uygulamak için bu fizyolojik deneyimi kullanabiliriz. Pozitif becerileri uygulamazsak, özellikle doğumla ilişkili çok fazla ağrı varsa, genellikle sadece tepki veririz.

Olumlu nefes alsak da çığlık atsak da doğumda nefes alacağız.

Vücudumuz bir duruş ya da pozisyonda olmak zorundadır, ya bebeğimizin vücudumuzdan geçişini kolaylaştıran pozisyon ve duruşlar kullanabiliriz ya da doğum sürecini yavaşlatan ve bizi normalden daha uzun saatler boyunca doğumda tutan sevdiğimiz pozisyonlara girebiliriz. gerekli. Kadınların en iyi konuma geleceğine dair yaygın bir inanış olsa da, pek çok kadının doğal olarak doğum sancısıyla gerildiği düşünüldüğünde, durum pek de öyle değil. Kadınların doğal olarak nasıl doğum yapacaklarını bildiklerine dair günümüz inanışları doğru olsaydı, bu durum ağrı kesicilerin ya da tıbbi yardımlı doğumların nadiren kullanılmasıyla yansıtılırdı. Kadınlar evde, doğumhanede ve hastanede gergin.

İyi ya da kötü doğumların tek sebebinin dış etkenler olduğuna inandığımız zaman kendimizi sakatlamış oluyoruz. Kendimizi, kendi içimizde güçlü olmak yerine, kendimizi dışa dönük kurbanlar olarak bırakırız. İlk kötü deneyimimi hastaneyi, doktoru, bana yaptırdıklarını ve bana yardım etme konusunda zavallı davranan kocamı suçladım. Bir dahaki sefere doğum yaptığım yeri – evi değiştirdim, doğum sağlayıcımı – kadın ebe değiştirdim; Hala korkunç bir deneyim yaşadım. Sonra doğum yapmayı öğrenmem gerektiğini anladım.

Kadın ve erkek olarak hepimiz için gerçek güç, kişisel becerilere sahip olmaktır. Doğum, hayatımızda beceri kazanmanın kolay olduğu bir olaydır çünkü nerede, kiminle ya da kim olursa olsun doğum tüm kadınların başına gelen olaya çok benzer. Böylesine BÜYÜK ve önemli bir olay için insanlar, kadınların deneyime “beceriler” yerine “sezgisel” veya “içgüdüsel olarak” yanıt vermesi gerektiği inancını sürdürdüler. İnsanlar olarak, doğum yapmanın yanı sıra birçok fizyolojik doğal dürtüye sahibiz. Acıktığımızda en yakın çalılığa göz atabilir veya yemek yapmayı öğrenebiliriz. Hepimiz idrar ve dışkı yaparız ama bunu oturduğumuz yerde yapmayız, tuvalete gidene kadar tutmayı öğreniriz. Operasyonel kelime “öğren” dir. Doğum kasılmalarına tepki vermeyi, zihnimizi kullanmayı ve bedenimizi boyunduruk altına almayı, kasılmalar sırasında ve bunlar arasında olumlu doğum davranışlarını seçmeyi öğrenebiliriz.

Doğum tartışmaları, nerede ve kiminle doğum yapacakları veya kendilerine ne yapılmasını isteyip istemedikleri konusunda seçim yapma sorumluluğunu üstlenen kadınların etrafında dönüyor. Seçim hedeflere ulaşmış olsaydı, o zaman hepimiz mutlu olurduk. “Sorumluluk almanın” seçimler yapmakla ilgili olduğunu varsaydık. Sorumlu olmak iki farklı yönü gerektirir. Biri seçimdir, diğeri sadece seçenekler değil, becerilerdir. Aklı başında herhangi bir kadın kolay doğumu, yırtılmayı değil, iyi iyileşmeyi vb. bir mola, ev doğum yapmak istedikleri yer değil, güvenli veya sessiz değil vs. Hiçbir kadın çok acı verici bulduğu bir doğumu, ihtiyacı olmadığında ağrı kesici kullanmayı, büyük bir ameliyat olmayı seçmez. kendine güveniyorsa ve kendisinin ve bebeğinin sağlıklı olduğunu veya doğum travmasıyla yaşayacağını biliyorsa. Tüm kadınların becerileri olabilir. Dolayısıyla sorumluluk almak, bir kişinin yaptığı seçimlerin gerçekleşmesi olasılığının daha yüksek olması için bir şeyi yapma konusunda becerikli olmakla da ilgilidir.

Örneğin, bir kadın ağrı kesici kullanmak istemiyorsa, doğum deneyimini yönetme becerisine sahip olması gerekir. Böyle bir kadın, yine de çok sancılı bir doğum sancısı çekebilir ve bununla başa çıkacak becerilere sahip değilse ve ardından kendini hayal kırıklığına uğramış veya suçlu hissederse, seçimiyle ilgili fikrini değiştirebilir. Utanç, suçlama ve suçluluk bugün doğumun büyük bir parçası. Bir kadın evde doğum yapmayı seçebilir ve beklenmedik bir şey olduğunu görebilir (örneğin, suları gelir ve 48 saat sonra doğum yapmaz) ve kendini hastanede bulabilir. Becerilerle, hala harika bir şekilde güçlendirici bir doğum yapabilir.